Corine Kroezen werd in 1959 geboren in Woudrichem en groeide op langs de stranden van de Merwede. Al van jongs af aan is zij gefascineerd door creëren, het scheppen van iets nieuws. 

Ze gaat in de jaren 90 aquarelleren bij Dorien Uitenbogaard in Gorinchem en heeft daarna haar vaardigheden verder ontwikkeld aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (Belgie). Ook volgde zij lessen bij Rita van der Laan. Zij schildert veelal met acrylverf en is in de loop der jaren daarbij allerlei materialen op doek gaan verwerken. Denk daarbij aan: takken, hout,rubber,pitten, papier,ballonnen, eierschalen, schors, ijzer, plastic, aluminium, etc. Bijna altijd grijpt haar kunst op een of andere manier terug naar de natuur hetzij qua afbeelding of het materiaal wat er in wordt verwerkt.  

Sinds 6 jaar maakt zij ook keramiek en merkt dat haar aandacht zich daar langzaam naartoe verplaatst.

Omschrijving van haar keramisch werk

Zij is op zoek naar niet alledaagse vormen die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een grote rol speelt. Daarbij maakt zij gebruik van allerlei soorten klei en zand om te komen tot een spannend beeld waarvan men zich soms zal afvragen, hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen. Het zijn abstracte, maar vaak ook organische vormen. De klei die zij gebruikt mag zijn eigenschappen/uiterlijk vertonen en hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn.

In 2015 volgde zij een masterclass bij Jurg Bächtold. (www.jcbaechtold.com) en won zij dat jaar de Jan van Asselbergh aanmoedigingsprijs!

In 2016 heeft Corine ondermeer meegedaan met de Kunstschouw op Schouweduivenland (zeeland) en diverse kunstroutes waaronder Woudrichem en Waalwijk.
Vorig jaar exposeerde zij haar werk tijdens Kunstkijk (Goeree Overflakkee), Zwerven door de Kunst (landgoed Wilgengaarde, Benschop), Kunstroute Woudrichem, Galerie Global Art te Tongeren (BE) en Kunstmaand Ameland.
Dit jaar richt zij zich volledig op het werken met glazuur en probeert schilderen te combineren met keramiek. 
 
 
Quote: "Mijn kunst is een conversatie met de aanschouwer."