Beeldend kunstenaar Corine Kroezen is geboren in Woudrichem en groeide op langs de stranden van de Merwede. Al van jongs af aan is zij gefascineerd door de zoektocht van het creëren, het scheppen van iets nieuws.

Daarbij is ze op zoek naar niet alledaagse vormen die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een rol speelt. Het zijn vaak abstracte, maar ook organische vormen. Naast het fascinerende proces van glazuren mag de klei die zij gebruikt ook zijn eigenschappen/uiterlijk vertonen en hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn.

Zij volgde lessen bij Carien van Dongen, Antonia van Loon en masterclasses bij de Zwitserse Jurg Bächtold en de Spaanse Alberto Bustos. In 2015 won zij de Jan van Asselbergh aanmoedigingsprijs.

De afgelopen jaren heeft zij haar werk op veel plaatsen geëxposeerd w.o. Kunstschouw, Kunstmaand Ameland, Dichterlijke Kunst, Kunstkijk, Zwerven door de kunst, Galerie Global art te Tongeren (BE), Galerie Kunst bij Karel en kunstroutes Woudrichem, Geertruidenberg, Moerdijk, Dordrecht, Nijmegen, Zutphen, etc.   

 

Quote: "Mijn kunst is een conversatie met de aanschouwer."