• Nog een paar weken en dan.....

  20 augustus 2014

  Dan is het zover dat er een open atelierroute is in de omgeving van Waalwijk. Voor het eerst doe ik ook mee. Best spannend en vooral ook inspirerend. Het houd me al maanden bezig en het ene na het andere werk is door mij met passie vervaardigd. Ik kon er soms niet van slapen en het was heerlijk om weer zoveel inspiratie door mijn aderen en gedachten te voelen gaan.

  Wat er moeilijk was voor deze weegschaal was het kiezen waar ik mij op zou richten en uiteindelijk heb ik voor twee dingen gekozen. Mixed materials is het verwerken van allerlei materialen op doek samen met acrylverf. Daarnaast maak ik nog steeds graag schilderijen van mensen en bepaalde delen zoals ogen.

  Natuurlijk kon ik het niet laten om ook met mijn favoriete zijspoor bezig te zijn en heb ook prachtig keramiek gemaakt. Al met al hoop ik hartstochtelijk dat iedereen komt kijken en enthousiast zal zijn en daardoor het vuur van mijn inspiratie nog lang niet zal zijn gedoofd........

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 199 keer bekeken

 • Ontwaakt uit een winterslaap...

  25 februari 2014

  Vanmorgen om 7 uur was er een prachtige opkomende zon te zien en ongelofelijk maar waar het wordt lente met temperaturen die boven het gemiddelde van februari uitkomen. Alles in de natuur laat zien dat een heerlijk moment ons weer te wachten staat. De bomen en planten zitten vol knopen en hier en daar komt er al blad aan. Ik krijg er een blij gevoel van en heb zin om van alles aan te pakken. Het lijkt op het ontwaken uit een winterslaap. Atelier schoongemaakt, doeken ingekocht, ideetjes verzameld en heerlijk aan de slag. Dit jaar ga ik voor de eerste keer meedoen aan atelierroute 0416 op 20 en 21 september en mijn plannen zijn groots. Goed uitgeslapen ga ik mijn plannen verwezenlijken.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 155 keer bekeken

 • Lucht....

  11 december 2013

  De zomer van 2013 deed mij overwegen keuzes te maken. Soms is dat best moeilijk, maar ik heb er een aantal gemaakt. Makkelijke en hele moeilijke. Naast wikken, wegen, verdriet en twijfel ook opluchting dat ik ze heb gemaakt! Het geeft ook ruimte. De ruimte die ik zo broodnodig heb om verder te gaan met dat wat ik het liefste doe en waar mijn hart altijd weer sprongetjes bij maakt, kunst maken. Het borrelt, bruist, stroomt over en is zo bevrijdend dat ik zachtjes loopt te zingen, maar het liever nog van de daken zou rocken. I'm back!!!

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 183 keer bekeken

 • Keuzes

  15 juli 2013

  Soms zijn er in het leven onmogelijke keuzes. Kwesties waar je eigenlijk niet voor wilt staan, maar die wel om een keuze vragen. Het kan ook zijn dat je door de omstandigheden wordt gedwongen om te kiezen. De voelbare druk kan onmenselijk zijn en draagt er vaak niet aan bij dat je een goede keuze kan maken. In je hoofd kan er dan een behoorlijke storm woeden en je wordt letterlijk van links naar rechts geslagen, zit in een spagaat en wordt verscheurd door twijfels die hun weerga niet kennen.  Wat is een mens ook zonder zijn/haar zekerheden. 

  Het is zeker fijn als je niet hoeft te kiezen en je kunt balanceren, alle ballen in de lucht kunt houden of een keuze nog even uit kan stellen.

  Soms zijn er ook keuzes tussen het verstand en het hart en kan het zijn dat je met het één een andere keuze maakt dan met het ander. Zegt het verstand 'niet doen' en het hart volmondig 'JA'.

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 215 keer bekeken

 • Geluk

  22 juni 2013

  Als kind dacht ik al na over gelukkig zijn. Wat is dat precies? Waar zit dat in? Hoe kun je het worden? Hoe kan je het bewaren? En is dat voor iedereen hetzelfde?

  Nu jaren later hoor ik mensen praten over geluk. Voor de ene is geluk alles te kunnen kopen wat men verlangt, voor de ander die prijs uit de staatsloterij. Een derde vindt het geluk in haar/zijn kinderen. Woorden die ik hoor zijn: gezondheid, een goede relatie, werk, hobby's, bezit, etc. Dus blijkt dat het niet voor iedereen hetzelfde is. Wel is geluk iets wat rechtstreeks is gekoppeld aan tevredenheid. Wanneer een mens zich ergens tevreden over voelt dan is er vaak de koppeling naar gelukkig zijn.

  Over de vraag hoe je het kan worden ben ik in al die jaren heel anders gaan denken. Eigenlijk is het een totaal verkeerde en vervelende vraag. Als je gaat nadenken over hoe gelukkig te worden weet je of niet wat geluk is of je bent totaal niet gelukkig. Dus draait het toch om het gelukkig zijn. 

  Wat is dat dan precies? Is dat dan het moment waarop je adem bijna stokt en je denkt 'wow wat is dit fijn' of wanneer je rustig gaat zitten en kan kijken naar het leven met rust in hart en ziel. Een gevoel van intense liefde je overvalt. Je hart sneller klopt en je een vreugdedansje zou willen maken.

  Hoe dan ook voor mij is geluk het zijn in een moment van realiseren 'dit is geluk!'.

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 204 keer bekeken

 • Lente

  10 april 2013

  De knoppen staan op barsten, de bollen laten zich eindelijk gaan en schieten uit de grond, de zon aait je en na lang wachten en mopperen staat dan de lente voor de deur. Ik verlang naar kleur, warmte maar ook de ontdekking van alles wat weer te boven komt in de tuin. Kan niet wachten.... Het is net als een begin van iets, het gevoel dat het gaat gebeuren. De verwachting van iets en elk jaar verrast het me weer. Vrolijk begroet ik het geel van de narcissen en het is heerlijk weer buiten te zijn.

  Als op 1 januari het nieuwe jaar begint is dat voor mijn gevoel slechts schijn en voor mij geen echt begin, omdat we dan nog door een koude periode van afwachting gaan. De lente dat is voor mij het echte nieuwjaar!!!!!!!!!!!!!!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 186 keer bekeken

 • Sterfelijkheid

  31 januari 2013

  Altijd wanneer ik bezig ga met schilderen zijn mijn gedachten niet te beteugelen. Ze gaan dan ook alle kanten op. Vanmiddag waren ze bezig met een soort overzicht van de afgelopen tijd. Sinds november heb ik geen kwast meer in mijn handen gehad doordat ik volledig in beslag werd genomen door mijn vrijwilligerswerk bij de voedselbank, de voorbereidingen voor het huwelijk van onze dochter en het overlijden van mijn zwager. De laaste gebeurtenis heeft me opgetild en me van een hoogte naar beneden op mezelf doen toekijken. Onze beiden moeders leven nog en dan opeens moet je naar een ziekzijn van nog geen 30 uur iemand van je eigen generatie gaan begraven. Dan ga je denken aan je eigen sterfelijkheid.

  Ik realiseer me, dat wat ik het liefste doe 'schilderen' komt er niet van, omdat ik door het leven van alle dag en de door mij aangegane verplichtingen volledig in beslag werd genomen.

  Vrijdag is onze dochter getrouwd en het was een bijzonder mooie dag met goede herinneringen.

  Vanaf vandaag doe ik de dingen anders in mijn leven en vanmiddag ben ik weer begonnen met schilderen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 192 keer bekeken

 • Vol verwachting...

  16 oktober 2012

  Wie kent dat gevoel nou niet. Vol verwachting klopt ons hart... zingen we ons hele leven al voor Sinterklaas. Het woord verwachting roept de meest mooie en soms ook vreemde gedachten op.

  Als je wacht op je geliefde dan klopt je hart blij en ook vol verwachting. Wat verwacht hij of zij van mij? Wat verwacht jezelf van de liefde, het huwelijk, een relatie of vriendschap. 

  Ben je zwanger, heette dat vroeger in blijde verwachting. Je verwachtte een kind en de verrassing was een jongen of een meisje of misschien wel een tweeling.

  Geven bijvoorbeeld hoop, geloof en liefde ons geen verwachtingsvolgevoel.

  Het lijkt allemaal wel op schilderen. Zet je een penseel op het doek, heb je daar een idee, verwachting van...  Soms wordt het een meesterwerk of een mislukking, iets wat je nooit had durven dromen, te rood, te somber of het inspireert je tot meer.

  We zijn bevoorrecht te leven op een plaats waar  we nog ' vol verwachting ' kunnen zijn!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 170 keer bekeken

 • Telefoon

  23 juni 2012

  Telefoon

   

  Is het niet heerlijk om met iedereen te kunnen bellen of een sms te kunnen sturen. Ook al is die ander niet bij jou toch kan hij of zij daarmee dicht bij je zijn. Niet zo dicht als je misschien zou willen, maar het is iets. Een leuke of lieve sms kan wonderen doen.

  Natuurlijk gaat er niets boven persoonlijk contact, het elkaar in de ogen kunnen kijken, elkaars gezichtuitdrukking te zien of elkaar te kunnen aanraken. Soms kan het ook makkelijk zijn om iemand niet te zien, wellicht durf je dan meer te zeggen of een onaangename boodschap te vertellen of het op die manier onpersoonlijker te maken of kun je een confrontatie ontwijken.

  Ik heb echt geen idee van de hoeveelheid, maar als elk telefoontje of smsje een lijntje over de aarde zou spannen, dan zou de aarde constant een kluwen zijn van draadjes. Draadjes die mensen verbinden, die het mogelijk maken om contact te hebben. En als we dan de draadjes nog eens verschillende kleuren zouden geven bv. voor inspirerende gesprekken paars, informele gesprekken wit, zakelijk blauw, ruzies geel en liefdesgesprekken rood, dan krijgt die kluwen een onmisbaar vrolijk uiterlijk. Want zonder kleur is het leven toch heel saai…….

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 209 keer bekeken

 • zoektocht......

  12 juni 2012

  Zoektocht….

  Op een moment van exposeren bedacht ik mij, dat mijn beeldende kunst niet een gericht thema had, maar dat het mijn zoektocht was naar vorm, verbeelding en kleur.

  Eigenlijk staat  een zoektocht voor een breed scala aan dingen die je zoekt, omdat je ze nodig hebt of bent verloren. Je kunt zoeken naar een bepaalde kleur verf of een bepaald kledingstuk, een bepaald ingrediënt , de man van je leven of iets dat je zo goed had opgeborgen dat het een ware speurtocht wordt om het weer te vinden. Ook kun je zoeken naar geluk en dan komt natuurlijk direct de vraag boven waar zoek je dat in. Dat is denk ik voor iedereen verschillend, voor de een is dat een mooi boek, voor de ander een goed gesprek, een derde wordt al helemaal gelukkig van een paar nieuwe schoenen, een vierde wordt gelukkig van een mooi uitzicht of simpelweg een meeslepend gedicht en ook kun je het geluk in je kinderen vinden.

  Je ziet weleens van die programma's op televisie waarbij mensen proberen te zoeken naar degene die ze uit het oog zijn verloren.Dat kan iedereen zijn, een familielid, een vriend of vriendin, een kennis  of een geliefde.

   Ieder programma  denk je; misschien zou ik dat ook moeten doen of zoekt hij/zij  mij ook? Ware zoektochten over de aardbodem jagen dit na. Natuurlijk kan zo'n zoektocht een doel hebben. Je wilt diegene nog een keer in de armen sluiten of nog iets zeggen of iets terug geven of iets...

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 344 keer bekeken

 • Meer blogs >>